CZEKOLADOWE ANDRZEJKI W DĄBROWSKIM MCK


29 listopada w Młodzieżowym Centrum Kariery w Dąbrowie Tarnowskiej odbyły się warsztaty kulinarne dla uczestników dąbrowskiego Hufca Pracy.

Warsztaty zorganizowane były przez doradcę zawodowego Beatę Wójcik celem poszerzenia wiedzy i zdobycia nowych umiejętności przez przyszłych cukierników i kucharzy. Spotkanie przeprowadził pracownik Krakowskiej Manufaktury Czekolady. Warsztaty rozpoczęły się prezentacją i przedstawieniem historii powstania czekolady, od zrywania ziaren kakaowca, przebiegu procesu produkcji do gotowego produktu, który kupujemy w sklepie. Następnie każdy z uczestników warsztatów, wykazując się kreatywnością, zaprojektował tabliczkę czekolady z dodatkiem wybranych owoców liofilizowanych i bakali. Miłym zakończeniem spotkania była degustacja czekolady oraz otrzymanie własnoręcznie zrobionych  produktów.
 
Fot. 1 Uczestnicy warsztatów
 
Tekst – Beata Wójcik 
Zdjęcia – Magdalena Wawrzynek
 
 
 
Ilość odsłon:
© 2018 MWK OHP