CZEKOLADOWY LISTOPAD W MCK BOCHNIA


13 listopada w Młodzieżowym Centrum Kariery OHP w Bochni zostały zorganizowane warsztaty, które miały na celu poszerzyć wiedzę z zakresu cukiernictwa wśród uczestników Hufca Pracy 6-25, kształcących się w zawodzie kucharz.
 
Produktem królującym na warsztatach była czekolada. Warsztaty prowadziła Natalia Leptach – prezes zarządu Krakowskiej Manufaktury Czekolady. Podczas spotkania młodzież otrzymała strój chocolatier'a oraz produkty do przygotowania wyrobów z czekolady. Prowadząca przedstawiła historię czekolady, omówiła proces jej produkcji - od zrywania ziaren kakaowca, po gotową tabliczkę czekolady. Uczestnicy mogli zobaczyć jak wygląda ziarno kakaowca, a także posmakować różnych rodzajów czekolad. W trakcie warsztatów każdy miał okazję poczuć się jak prawdziwy producent czekolady, tworząc swoje spersonalizowane smakołyki w niepowtarzalnym kolorze i kształcie. Na koniec każdy z uczestników otrzymał certyfikat młodego chocolatier'a oraz własnoręcznie zrobione praliny.
 
Fot. Uczestnicy podczas zajęć warsztatowych
 
Tekst i zdjęcia: D. Sewiłło
Ilość odsłon:
© 2018 MWK OHP