NAJLEPSI KUCHARZE W 6-5 HUFCU PRACY W KRAKOWIE


W dniu 19 marca uczestnicy 6-5 Hufca Pracy uczący się w III klasie w zawodzie kucharz przystąpili do próbnego egzaminu zawodowego. 
 
Zmagania kucharzy miały miejsce w Hotelu Lipsk należącym do naszego pracodawcy Anny Turskiej. Prace młodzieży oceniało jury w składzie Jadwiga Boreczek Dziedzic nauczyciel technologii gastronomicznej, egzaminator, Teresa Śliska, Joanna Cienkosz – wychowawcy z hufca. Przyszli kucharze rozpoczęli pracę od rozwiązania testu składającego się z 50 pytań z technologii gastronomicznej. Następnie wszyscy przystąpili do części praktycznej, w której należało przygotować jedną z wylosowanych potraw. Komisja najwyżej oceniła placki po węgiersku z zestawem surówek wykonane przez Krystiana Siudę i Radosława Bienia. Zespół ten będzie reprezentował nasz hufiec na Wojewódzkim Konkursie Najsprawniejszy w Zawodzie – kucharz.
 
Fot.1 Kucharze przy pracy
Fot.2 Prezentacja potraw konkursowych
Fot.3 Wspólne zdjęcie
 
Tekst – Agnieszka Jędrzejek
Zdjęcia – Ewa Rak
 
Ilość odsłon:
© 2018 MWK OHP